Perşembe, Temmuz 16, 2009

Bir korku filmi tutkununun tutkunu olduğu filmler:)

Bugün çok kızdım kendime tam 4 gündür bloga tek bir satır bile yazmadım, kınıyorum kendimi ve önümüzdeki günlerde bu açığı kapatıcağımı planlıyorum...
gelelim bugünkü konumuzaaaa...
Daha öncede bahsetmiştim korku filmlerinin sağlam tutkunlarındanım. Böyle deyince de beni cani gibi birşey zannetmenizi istemem:) Her genç kız gibi bende normal bir insanım ama zevklerim azıcık farklı. Korku filmi izleyince bu dünyanın yoğunluğunu azda olsa üzerimden atıp filme kaptırıyorum kendimi. Biliyorum çoğunuz bu başlığı gördüğünüzde kaçıcaksınız ama azda olsa içinizden bir kaçının korku filmi sevdiğini umarak bunları yazıyorum. Seviyorum diyorum ama her önüme gelenide izleyemem yani özellikle bazı filmler o kadar boş oluyor ki tek bir sahnesini bile izlemek gelmiyor insanın içinden. bu nedenle izleyip beğendiklerimden bir kaçını paylaşmak istedim.
İÇERDE 2007-Fransa


Bu filmi izlemeden önce fransızların korku filmi konusunda olabildiğince başarısız olduğuna inanırdım; ancak içerde ve sınırda filmleriyle beni şaşırtmayı başardılar. Bu film şimdiye kadar izlediğim en kanlı film yani şöyle söyleyeyim filmdeki sahnelerin %95inde kan var. Bu tabiki alışık olmayanlara biraz tiksinç gelebilir ama korku severler için oldukça heyecan verici.














konu olarakta çok başarılı: eşini kısa süre önce yitiren ve 1 gün sonra doğum yapacak olan kahramanımız evde yalnızken aniden kapı çalınır. Kapı ardındaki gizemli kadın bütün gece kabusu olacaktır. Benim en sevdiğim filmlerden tüm korku severlerin izlemesini isterim.
Ancak şöyle bir tavsiyem varki hamile bayanlar yakınından bile geçmesin kötü etkiler bırakabilir:)
THE TEXAS CHAİNSAW MASSACRE ( TEKSAS KATLİAMI) 2003-ABD





bildiğimiz gibi ülkemizde geçmiş yıllarda yapılan bazı filmlerin yeni versiyonları çekiliyor ve eskisinin verdiği tadı vermek bir yana dursun yanından bile geçemiyor (örn; hababam sınıfı) Bu filmde 1974 de oldukça beğenilmiş bir filmin yeni versiyonu; ancak o da ne? bu film eskisini sollamış bile. Jessica Biel in performansıylada ayrı bir güzel olmuş.





kurgusuna diyecek yok, zaten yaşanmış bir öykü olması filmi daha da ilgi çekici kılıyor.





FERMAT'S ROOM (KAPAN) 2007-İspanya



Gerilim dolu bir film kesinlikle üzerinde uzun uzun düşünülerek hazırlanmış; çünkü her anı bir bilmece her anı bir soru işareti. Eksikleride var tabiki izleyince fark edeceksiniz bazı kısımlar sanki ilkokul kitaplarından alınmış gibi onun dışında pek olumsuz bir düşüncem olmadı.




matematikçilerin gizli dünyasını yansıtan aynı zamanda gerilimi hep ayakta tutan ender filmlerden. Kesinlikle izlenmeli...

6 yorum:

D dedi ki...

merhaba, ben de tam bir korku tutkunuyum. sanırım daha çok slasher tarzda filmleri seviyorsunuz. Ben bu türü pek sevmesem de inside'ı beğenmiştim. Aslında benim için Fransızların en başarılı korku filmi '' les yeux sans visage'' yani yüzü olamayan gözlerdir, tavsiye ederim. Bir de eğer İspanyol yapımı [REC] isimli filmi izlemediyseniz mutlaka izleyin beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Unknown dedi ki...

merabaaa böyle korku sever biriyle tanışmak çok mutluluk verici hele de les yeux sans visage filmini bilen bir korku sever:) REC de çok iyi bir film haklısınız onun bir de ABD yapımı var; Karantina ama rec kadar etkileyici bulmamıştım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum:)

Gaye dedi ki...

Entity'i izlemenizi tavsie ederim.. bende korku filmlerine bayılırım..keyfi başkadır, sadece izleyenler bilir..izlemeyenler de ''kendini korkutmaktan ne anlıyorsun'' gibi manasız cümleler sarfeder..

Unknown dedi ki...

aynen katılıyorum bir keresinde korku filmi izlemenin zevkine henüz varamamış bir arkadaş bana 'korku filmleri insanları şiddete ve vahşete yönlendiriyor, izlemem.' demişti:D nasıl sinir olmuştum eee bende kendimi tutamadım tabi 'bir filmle şiddete yönelecek kadar kişiliksizsen hiç izleme zaten' demiştim:) hiç pişman değilim bugün olsa gene terslerim:) entity'i izlememiştim en kısa zamanda izliycem...

karamelim dedi ki...

ben hiçbirini izlemedim nası izlemedim bilmiorum benim annem ise(öle blog filan açtığıma bakmayın ben daha çok gencim)korku filmi izlememi hiç sevmio neden kalp krizi geçirirmişim pöh! peki simyasercim sen davetsizi izledin mi?

Unknown dedi ki...

karamelim canımcım annen üzerinde kötü etkiler bırakmasın diye öle diyo heralde yoksa daha 15 yaşındasın bildiğim kadarıyla ne kalp krizi :D sıkıldıkça izlemeni tavsiye ederim bu filmleri izleyincede yorumlarını beklerim. Ama filmlerin etkisinde kalmamaya çalış tatlım çünkü o zaman anneni haklı çıkarmış olursun:) davetsizi izledim ve bayıldım çok güzel kurgulanmış filmlerden biriydi. hele de sonu gerçekten şaşırtıcıydı. aslında başarılı bir film olduğu belliydi sonuçta halkanın yapımcılarının elinin değdiği bir film, ama korku sahnelerinin halkadakilerle çok benzer yönleri vardı gözümden kaçmadı;)