Cumartesi, Şubat 09, 2013

The Balm Shady Lady Vol.2 Far Paleti



Shady Lady paletlerin 3 üde birbirinden güzel ancak seriyi tamamlamak bana göre değil.
Farklı markaların farklı yapılardaki farlarını deneme fikri beni daha çok heycanlandırıyor :)
Bu nedenle bende 3 paletten zevkime göre bir tanesini seçip almıştım yaklaşık bir sene kadar önce.
Aynı zamanda The Balm'dan aldığım ilk üründe bu olmuştu.




Farların yapısının ve kalıcılıklarının ne kadar güzel olduğunu bir çok kez duydunuz tahmin ediyorum ki :)

Palette benim en çok sevdiğim renkler Caught the act courtney ( vol 1 paletinde de bulunan bir renk), Feisty felicia, İnsane jane. Sırf bu üç renk için bile alınabilecek bir palet bence.


 Swatch larda benim bayıldığım Feisty felicia rengi sanki tam rengini vermiyormuş gibi çıksada bu tamamen benim hatam :) Bu farı çoğunlukla Mac Fix+ ile ıslatılmış eyeliner fırçasıyla alıp gözüme uyguladığım için üst kısmı kurumuş ve ben rengi alamamışım. Fotoğraflarda göründüğünden çok daha güzel mor ışıltılı siyah bir far. Şuradaki makyajımda da bu farı eyelinerımda kullanmıştım.








Toplamda 17 gram, neredeyse her bir far 2 gram ve bir palet için oldukça iyi bir boyut bence.
Gratis Mağazalarından satın alabileceğiniz paletin fiyatı 60 tl. 

Bu arada The Balm ürünlerinin içeriği üzerine biraz konuşmak istiyorum. Bildiğimiz gibi bazı ürünleri talc ve paraben içermiyor. Bu paletinde içeriğine baktığımızda Talc yerine Mica kullanıldığını görüyoruz ki aslında bu farların yapısından da anlaşılıyor. Farlar talc içeren bir farla kıyaslandığında onlar gibi pudra şeklinde uçuşmuyor daha iri taneli ve parlak bir yapıya sahip. Arkadaşım bunu tarif edebilmek için çok güzel bir benzetme yapmıştı. Bu farlar göz kapağında balık pulu gibi duruyor demişti :) Mica nın en büyük özelliğide pul pul bir yapısının olmasıdır zaten. Bu durum Meet Matt(e) paletindeki farlarda yok, sebebi ise o paletteki farların talc içermesidir ( içerik listesinde görebilirsiniz.) Ve eklemek isterim ki Mica da çok masum bir kimyasal değildir. Bu açıdan The Balm tamamiyle doğal zararsız bir kozmetik markasıdır demek yanlış olur zira içeriğindeki titanium dioxidi göz ardı edemeyiz. Benim en beğendiğim yönü ise paraben ve türevleri içermediği gibi aynı amaçla kullanılacak herhangi bir zararlı kimyasal içermemesidir.
Umarım sıkılmamışsınızdır ve yararlı bir yazı olmuştur.
Sevgiyle kalın. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bende en alttaki 3 rengi beğendim (üşengeçlikten isimlerini yazmadım :)) ) indirime girince almayı planlıyorum güle güle kullan canım