Salı, Haziran 05, 2012

Oriflame Giordani Gold Jewel Rujlar


Geçtiğimiz ay Oriflame yeni bir ruj serisi çıkardı ve ben tabi ki merakıma yenik düşüp denedim :)
Seride toplam 10 renk bulunuyor, kırmızı, pembe, plum, bronze, nude... zevkinize göre bir renk bulmanız mümkün.


Renklerden ziyade bu rujlarda öne çıkan unsur elbette ki ambalaj.


Ambalaj, Parisli mücevher tasarımcısı Helene Courtaigne Delalande tarafından tasarlanmış. Görünüş gerçekten muhteşem. Aynı zamanda bu ruj serisi Oriflame'ın ilk metal ambalajlı ruj serisi olma ünvanını taşıyormuş, şaşırtıcı ve güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Hele de kozmetik ürünlerinde ambalaja önem verenler için... 



Renklere bir göz atalım,
Dusky nude pembeye dönük bir nude tonu, her ten rengi rahatlıkla kullanabilir.



Rose Blossom, benim rujları sipariş verirken en merak ettiğim renkti. Malum katalogtaki renkler gerçeği yansıtmıyor. Ben daha dudak rengine yakın bir ton olduğunu düşünerek almıştım ama bu plum alt tonlu bir gül kurusu renginde. Beyaz tenlilerde çok güzel durucaktır ama koyu buğday tenli bendenize gitmedi.



Peach Kiss, almış olduğum 3 renk içinde en sevdiğim oldu. Yine her ten rengine gidebilecek peachy tonlarının bana sorarsanız en güzeli.



Rujların yapısından bahsetmem gerekirse,
çok farklı bir dokuları var.
Swatchlardan da anlayabileceğiniz gibi verdikleri görüntü kesinlikle mat değil, aksine glossumsu bir parlaklık veriyorlar ama bunun yanında kremsi bir yapıya sahipler. Oriflame bunu anlatmak için kaşmir yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğü verir demiş, eehh nispeten katılıyorum diyelim :)

Açık ara farkla benim için en güzel özellikleri dudakları çok iyi nemlendirmeleri oldu. Dudağımdan tamamen silindikten sonra bile o nemlilik hissi 3-4 saat kalıyor
.
En zayıf bulduğum yönleriyse malesef kalıcılıkları :/ Bu açıdan hiç bir özellikleri yok. Su bile içseniz bütün rujunuzu bardakta bıraktığınızı görebilirsiniz.



Ve son olarak 4 gramlık bu güzelliklerin Haziran kataloğu boyunca indirimli fiyatları 19.90tl. 
Fiyat/performans açısından düşündüğümde bu fiyatı haketmediklerini rahatlıkla söylebiliyorum. 
Eğer almayı düşünüyorsanız fiyatların biraz daha düştüğü bir döneme denk getirmenizi tavsiye ederim.
Onun dışında aldığım 3 rujdan birinin kapağında çarpmalar sonucu oluşan çöküntüler olduğunu farkettim :/ Ben ürün değiştirme prosedürünün o sıkıntılı sürecini yaşamaktansa böyle kabul etmeyi tercih ediyorum. Sizinde böyle bir durumunla karşılaşabileceğinizi hatırlatmak istedim.

Yazmayı özlemişim :)
Sevgiyle kalın...

3 yorum:

Crocus dedi ki...

kapları çok şeker sanki ysl nin rujları gibi yummy :)

B. dedi ki...

biz de okumayı özlemiştik.

bakimliolmakasktir dedi ki...

renkleri çok tatlıymış da kapları değişik geldi :)