Pazartesi, Ağustos 10, 2009

cecile high light concealer

kısa bir aradan sonra yine simyaserlesiniz;)
biliyorum yazmayalı nerdeyse bir hafta olcak ama anlayışla karşılamanızı umuyorum kızlar çünkü bir ay sonra önemli bir sınava gircem :S ve ona çalışıyorum bu aralar. dua edin benim için olur mu, bilgi kadar şansa da ihtiyacım var ne yazık ki ;(
neyse gelelim bugünkü konumuza. bloğumun geçmişine şöle bir göz attım ki uzun bir süredir makyaj ürünleri yerine cilt bakım ürünlerine ağırlık vermişim. Durumu fark edince makyaj masamın önünde bittim hemen ve en sevdiğim ürünlerden birini anlatayım dedim.


Cecile High Light Concealer en beğendiğim kapatıcım:) her ne kadar bu fotoğrafta son zamanlarda okuduğum kitabım Kraliçenin Soytarısını görsenizde aslında o ürünün fotoğrafını daha ii çekebilmek için kullanıldı. Concealer ın dışı beyaz olduğu için fotoğrafını çekerken çok zorlandım, ışığı bir türlü ayarlayamadım resmen güreştim makineyle ama elbette galip gelen ben oldum;)

bu concealerı neden bu kadar çok beğeniyorum, kozmetik dünyasında daha nice inciler varken neden bu? öncelikle şunu belirtmeliyim yaptığım makyajlarda benim için en önemli olan şey doğallık, cildime sürdüğüm hiç bir şey ben burdayım dememeli, insanlar mimiklerime dikkat etmeyi bırakıp yüzüme neler sürmüş olduğumla ilgilenmemeli... (gece makyajları söz konusu değildir:D ) işte bu kapatıcıda ben bunu buldum ne kadar yoğun yapıda olsada, ne kadar yoğun bir kapatma özelliği olsada yüzde anlaşılması pek kolay değil.



kapatıcılardaki en büyük sıkıntılarımızdan biri sürdükten bir kaç saat sonra çizgi çizgi olması. ancak bu kapatıcıda böle bir sıkıntı yok. hem kapatıcı hem aydınlatıcı olarak kullanılabiliyor. 5 rengi var bendeki 2 numarası ve neredeyse tenimle aynı renk. fotoğraftada anlaşılsın diye elimin üstüne pembe renk küçük bir şerit koydum, şeritin alt kısmında kapatıcı kullanıldı, üst kısmı normal elim:)


kapatıcının dış kabını görünce bu nasıl kullanılıyo ki diyenler olabilir ama merak etmeyin hiç bir zorluğu yok. eskiden kullandığımız dolma kalemler gibi; alt kısmını çeviriyorsunuz üst kısmından ürün çıkıyor. Böle bir özelliği olması benim için bir artı çünkü diğer kapatıcılara nazaran çok daha steril. ben 17 tl ye sıradan bir kozmetikçiden aldım ama başka yerlerde daha uygun fiyata bulunabilir.
son olarak unutmayın sevgili okuyucular düşünceleriniz, tavsiyeleriniz, eleştirileriniz benim için çok önemli. minik bir yorumla bunları bana iletebilirsiniz.
şimdilik benden bu kadar, tekrar görüşene dek sevgiyle kalın.

6 yorum:

ozerella dedi ki...

İnsallah sınavın güzel geçer canım,Bol sans...
Cecile inde gercektan kaliteli ürünleri var:)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim ozecim sanada öss döneminde başarılar diliyorum.

ANTİGONE dedi ki...

Benim için de kapatıcının kalitesi ve pratikliği çok önemlidir. Ben şu anda Maybelline kullanıyorum. Çok memnunum ama fırçası tekrar tekrar tüpe batıp çıktığı için mikrop kapıyor, sivilce yapıyor. Bunu mutlaka deneyeceğim, önerin için teşekkürler...

Unknown dedi ki...

rica ederim antigone görevimiz ;)
maybelline de güzel kapatıyor ama ben bunu daha çok beğeniyorum umarım sende memnun kalırsın.

Unknown dedi ki...

canım bu kapatıcıyı ben merak ediyorum. kapatıcılıgını derecelendirisen nasıldır? biraz koyu göz altlarım var şu an lancome ve artdeco kullanıyorum ama arayışlarım sürüyor kapatıcılıgı iyiyse alacağım.

Unknown dedi ki...

bu drugstore ürünler içerisinde benim en sevdiğim kapatıcılardan biridir, o yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben geçen sene bitirdim kendisini, şu an elimde olsa başka ürünlerle karşılaştırma yazısını yazardım mutlaka ama malesef... elimdeki kapatıcılar biraz azalınca ilk alacaklarımdan biri yine bu olacak ;) diğerleriyle kıyasladığımda en son yazısını yazdığım maybelline affinitone'dan çok daha kapatıcı bir ürün ve biraz daha yoğun yapılı. Kapatıcılığı krem formundaki kapatıcılarla yarışacak kadar iyi, bu açıdan içiniz rahat olsun. Standda bir de elinizin üzerinde deneyip öyle almanızı tavsiye ederim ama büyük olasılıkla memnun kalıcaksınız ;)