Pazartesi, Ağustos 24, 2009

Bir korku filmi tutkununun tutkunu olduğu filmler:)

en sevdiğim başlıklardan birini güncelliyorum şuan değmeyin keyfime :)
bugün bahsedeceğim filmler genelde kapalı alanlarda geçen, korkudan ziyade gerilim yönü ağır basan filmler. şimdiden söyliyeyim 2 side sevdiğim filmler o nedenle izlemenizi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...

1408 2007-ABD


ne desem bilemedim bi anda :) aslında bu filmle ilgili söylenecek o kadar şey var ki nerden başlayacağımı bilemedim desem daha doğru olur.
film maceraperest bir korku romanı yazarının bir sonraki romanı için malzeme arayışıyla başlıyor. adam geçmişte bir çok cinayet işlenen oteller, perili evler gibi çoğu insanın ürkeceği mekanlarda bir gece geçirerek deneyimleri doğrultusunda romanlarını yazıyor. son durağı ise dolphin otelinin 1408 nolu odası oluyor. otel müdürünün tüm engelleme çabalarına rağmen yazar onlarca insanın çeşitli nedenlerle öldüğü bu odada bir gece kalmakta ısrar ediyor ve başarıyor. odaya girdiği ilk dakikalarda anormal olan hiç bişi yok ama ilerleyen dakikalarda 1408 nolu oda ona tuhaf oyunlar oynamaya başlıyor...









gelelim benim yorumuma, filmi izlemeye başladığım ilk 1 saat sonucunda bu film benim en beğendiğim gerilim filmi olmaya adaydı ama gelin görün ki ilerleyen dakikalarda beni hayal kırıklığına uğrattı. film iki sonlu gibi bir şey olmuş adam odadan çıkıp kurtulmayı başarıyor ama sonra tuhaf bir şekilde kendini gene odada buluyor.... bunun dışında beğenmediğim bir kaç detay daha var ama genel olarak izlenilesi güzel bir gerilim filmi.


PANİK ODASI 2002-ABD


'kapalı bir mekanda insanları maximum ne kadar gerebilirsiniz ki' önyargısını yıkan ender filmlerden.
mini özet: eşinden yeni boşanmış bir kadın ve küçük kızı kendileri için aslında fazlaca büyük bir ev kiralarlar. evin en büyük özelliklerinden biri kalın çelik kolonlar kullanılarak acil durumlar için yapılmış ve akla gelebilecek tüm özellikleri bulundurmasıyla insanın ağzını açık bırakan bir panik odasının bulunmasıdır. ama ne yazık ki bu muhteşem ev anne kıza pekte uğurlu gelmez daha ilk geceden evlerine hırsız girer ve bir şekilde panik odasına sığınmayı başarırlar. şanssızlıkları bununlada bitmez çünkü deneyimli hırsızların asıl istedikleri şey panik odasında gizlidir. ve o odaya girmek için türlü yollara başvururlar...
ama hepsini geçtim sadece Jodie Foster ın oyunculuğu bile filmi kurtarmaya yetiyor.




10 yorum:

karamelim dedi ki...

ben panik odasını izlemiştim çok beğenmedim.ne gerilim ne korku filmiydi film resmen maceraydı hele sonuna doğru iice saçmalamışlardı.

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

Panik odası izledim ama tam değil bu tarz flimler beni strese sokuyor ve çok geriliyorum :)
Evde yanlızsam hızrsıza karşı her türlü önlemimi alırım tam bir paranoyayım bu tazr flimler beni iyice paranoya sokuyor ve kesinlikle rüyama giriyor :)

ebvatathemua dedi ki...

1408,benim de önce vay canına dediğim,sonra giderek tadı kaçan filmlerimdendir.

Jodie Foster,bu filme cuk oturmuş.
Uçuş Planı'nda da harikaydı zaten.

Unknown dedi ki...

karamelim film zevklerimiz uymuyor sanırım :( aslında haklısın sonlara doğru kadının eşinin eve gelmesi, polisleri geri çevirmesi felan saçma gelebilir. ama bu tarz filmlerde saçma mı, değil mi düşünmüyorum pek. mantığımı devreye sokunca zevki çıkmıyor hiç ;)

esroşum ne güzel işte canım ne mutlu sana gerilebiliyosun. ben aylardır gerilebileceğim filmler çıksın die bekliyorum:)) ama rüyalarına giriyosa o kötü tabi canım...

ebvata uçuş planını dün tesadüfen tv de izledim :) ordada çok iyi bi performans sergilemiş, hayran kaldım resmen.

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

evet canım ben fazlaca geriliyorum flimlerde aniden ortaya çıkan şeyler ve aniden duyulan sesler benim ödümü patlatır hele bide kahramanı birisi kovalıyosa çok strese girerim en son 30 gün 30 gece diye bir flim izledim vampirlerle ilgiliydi ondada baya gerildim :)

D dedi ki...

1408 benim de başlarda güzel bir şey çıkacak heralde diye izlediğim ama daha sonra hızla batan batan bir film. Hikayede bütünlük olmayınca ve sonu saçmalıyınca bana film değilde art arda eklenmiş görüntüler gibi geliyor :)

Unknown dedi ki...

esroşum :D filmlerde bu kadar geriliyosan Allah korusun gerçek hayatta başına gelirse ne yaparsın acep:)

fragariac haklısın canım sonu gerçekten art arda eklenmiş görüntülerden ibaret hiç bir bütünlüğü yok, keşke az ama öz bir sonla bitirebilselermiş.

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

yaaa hiç sorma gerçek hayatta olmuyomu sanıyosun yolda yürürken korna sesinden çok sıçradığım oldu arkamdan farkında olmadan biri dokunsun aklım çıkar :)

ben korkularla yaşayan bir insanım :)

Unknown dedi ki...

:D o kadarda fazla esroşum mazallah bir gün korkudan kaybetmeyelim seni, dikkat et kendine :)

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

bunların hepsi dalgınlıktan oluyor aslında :)