Pazartesi, Eylül 09, 2013

The Body Shop Extra Virgin Minerals Kompakt Fondöten


Yaz favorilerimden biriyle karşınızdayım.
Ekstra Virgin Minerals serisinin likit fondötenini daha önce kullanmış ve memnun kaldığımdan şu yazımda bahsetmiştim. Yapı olarak serinin likit fondöteninden tamamen farklı bir ürün bu. Her şeyden önce daha hafif yapılı ve daha az kapatıcı. 
Likit fondöten ile glowy bir bitiş elde ediyorduk bu ürünle tamamiyle mat.


Kompact olması daha pratik kullanıma olanak sağlıyor.
Ambalajı kelimenin tam anlamıyla dörtdörtlük. Güzel bir aynası, ürünün yer aldığı ara bölmesi ve küçük bir fırçanın yer aldığı alt bölmesi bulunuyor. En başarılı uygulamayı kendi içerisindeki fırça ile yaptığıma inanıyorum.



Hafif yapılı bir ürün. Kapatıcılığı bb kremlerden hallice. Bir kıyaslama yapmam gerekirse orta-düşük arasında ama orta kapatıcılığa daha yakın derim.
Mat bir bitişi var. Bu sayede yazın parıl parıl parlayan cildimi biraz olsun dengeleyebildim.
Duruşu oldukça doğal.
Serinin likit fondöteninin benim için en büyük eksisi çok kalıcı bir ürün olmamasıydı. Bu ürün kalıcılık konusunda çok daha başarılı.



Son olarak söylemeliyim ki renk sıkalası oldukça dar. Çok beyaz ya da çok esmerseniz kendinize uygun bir renk bulamayabilirsiniz. Bununla birlikte renkler birbirine çok yakın 202 ve 203 numaranın arasında fark yok denecek kadar az. Bendeki 202 numara.

Eğer cildinize uygun bir renk bulabilirseniz gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Zira şu ana kadar denediğim TBS fondötenlerinden bana göre en başarılısı.
Ürünün miktarı 8.5 gram
Fiyatı 60-65 tl
Sevgiyle kalın :)

2 yorum:

Bir Minik Bir Minnoş dedi ki...

Güzel günlerde kullan kuzum. Body shopın makyaj ürünleri konusunda hep mesafeliyim ancak nemlendirici terracotasını denedikten sonra fikrim değişmişti. Umarım buda güzeldir, deneyeceğim :)

Sevgilerle ..

kozmetikperisi dedi ki...

Gule gule kullan:) bende denemeyi dusunuyorum