Pazar, Eylül 08, 2013

2013 Yaz Favorilerim (:

Aylardır favoriler yazısı yazmıyorum ( üşengeçliğim sağolsun )
O yüzden böyle tek bir yazıyla favorilerimi göstermek istedim sizlere.
Bu yaz farklı bir düzen kurdum. Her hafta farklı bir kaç ürünü makyaj masamın üzerine çıkarıp onu kullanmaya çalıştım. Böylece aylarca kullanmadığım, makyaj çekmecemde bekleyen ürünleri az da olsa kullanabildim. Zaten bitiremiyorum hiç değilse kullanmış olayım dedim. Favoriler yazısı yazmamamın bir sebebi de bu yeni düzendi aslında.
Bununla birlikte yaz boyunca dönüp dolaşıp elimin sürekli gittiği tekrar tekrar kullandığım ürünlerde vardı tabi ki.


Yaz boyunca elimin en sık gittiği ten ürünleri;
Flormar BB Cream ( yazısı şurada ) ve
The Body Shop Ekstra Virgin Minerals Kompakt Fondöten ( detaylı yazısı çok yakında blogda ) oldu.


Too Faced Sweet İndulgence paleti geçtiğimiz yılbaşında almış ve yaz başına kadar neredeyse hiç kullanmamıştım. Son üç aydır ise her göz makyajımda kullandım diyebilirim. Farlar gerçekten çok başarılı, sadece bir kaç rengin içerisindeki ışıltıları fazla büyük buldum (sim boyutunda); ancak çok da fazla rahatsız etmediler beni. Paletteki bronzerlara tek kelimeyle aşık oldum. En kısa zamanda Too Faced standına gidip bronzerlara bir göz atacağım. Palet geçen sene bir koleksiyonla çıkmıştı, o yüzden daha fazla yorum yapmadan geçiyorum.


Rujlar, olmazsa olmazlarım. Göz alıcı renkleri ve muazzam kalıcılıkları ile Avon Colordisiac Rujlar özenerek makyaj yaptığım günlerde hep ilk seçimim oldular. Keşke hep satışta kalsalardı...
Mac Sheen Supreme Rujlardan Ultra Darling rengi ise bu yaz hayranlıkla kullandığım rujlardan biriydi. Yazısı ŞURADA


Toplu fotoğrafa koymayı unuttuğum Pastel Magic Gloss bu yaz en çok kullandığım dudak ürünü oldu diyebilirim. Ambalajında tamamen su gibi şeffaf bir yapıdayken dudağa sürdüğünüzde vücut ısısına göre renk değiştiren ürünlerden. Ben çoğunlukla bu tarz ürünleri sevmez, kullanamazdım ama buna bayıldım. Dudakta hiç ağırlık yapmıyor, kokusu yok, tadı yok. Sadece dudaklara verdiği tatlı bir pembelik var, bende koyu ama doğal bir pembeye dönüşüyor. Bayılıyorum
Benimle birlikte bütün yaz dolaştığı için ambalajı acınacak halde, kusuruna bakmayın :) Bitmek üzere zaten, en kısa zamanda yenisi alınacak.


Bu yazının beni en çok şaşırtan ürünü Rimmel'in 3in1 Shimmering Bronzer'ı. Güya ışıltılı bronzerlardan haz etmeyen ben, bu yaz her makyajımda bu bronzerı kullandım.
Pastel'in tekli allıklarından 125 numara, Benefit Bella Bamba'ya oldukça benzeyen bir allık. Unutmazsam ve üşenmezsem eğer bir karşılaştırma yazısı hazırlayacağım. İki allığıda çok severek kullandım.


Şu an kullandığım tüm fırçalardan memnunum. Özellikle yukarıdaki fırçaları son zamanlarda hiç elimden düşürmüyorum. The Balm pudra fırçası allık-kontür uygulamalarında çok çok başarılı, Avon pudra fırçası yıllardır kullandığım ve tüm ihtiyaçlarımı karşılayan emektar pudra fırçam, Real Techniques Core Collection setindeki tüm fırçalara hayranım ama özellikle yukarıdaki ikili her makyajımda benimle. 
Göz makyajımda ise en çok kullandıklarım, Eco Tools kapatıcı fırçası, İnglot 13p ve 6ss, Flormar blending fırçası ve The Balm çift taraflı far fırçası.


Yazın en sevdiğim parfümleri bile ağır bulduğum için kullanamadım. Sprey deodorantları kullanmayı zaten bıraktım. Tam da bu sırada Avon Pur Blanca ile tanıştım. Oldukça hafif pudramsı-çiçeksi notalara sahip bir koku bu. Eğer bu tarz parfüm arayışındaysanız bakmanızı tavsiye ederim. Ben vücut kremiyle birlikte kullandığım için kalıcılığı ciddi anlamda arttı. Günde 2-3 kez tazelemek yeterli geliyordu. Roll on deolardan ise Nivea her zaman ki favorilerimden. Kokusunu Pur Blanca ile uyumlu bulduğum için en çok bunu kullandım.


Bu süreçte şampuanlarım sürekli değişti. Favorim diyebileceğim bir ürün olmadı malesef.
Saç kremlerinde ise Lush American Cream dönüp dolaşıp sürekli kullandığım ürünlerden oldu. Saça verdiği parlaklık ve yumuşaklık hissini başka hiç bir üründe yakalayamadım. Kokusuna alışmam gerçekten zor oldu ama şimdi çok seviyorum.
Duş sonrası kullandığım saç ürünlerinden ise Pantene Yıpranmalara Karşı Koruyucu İki Fazlı Saç Spreyi saçıma verdiği ipeksi his sayesinde favorilerim arasına girdi.

Benim yaz favorilerim böyleydi
Umarım beğenmişsinizdir
Sevgiyle kalın.

10 yorum:

Makyaj Kelebegi dedi ki...

Too Faced Paleti bende çok severek kullanıyorum.Farları harika.
P.Blanca'dan zamanında kaç şişe bitirdim bilmiyorum.Sende güle güle kullan hepsini :)

Unknown dedi ki...

makyaj kelebeği; evet palet gerçekten harika. Çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

En sevdiğim konu başlığı :) Çok zahmetlidir hazırlaması ama okuması çok keyifli.
Yorum bırakmışken birde soru sorayım.the Balm far fırçası güzel mi?

Unknown dedi ki...

shayna MB, bu kadar fazla ürünü fotoğraflamak ve her birinin ayrı ayrı yorumunu yazmak kesinlikle çok yorucu ama bir o kadarda keyifli :) The Balm'ın bendeki far fırçasından çok memnunum. Hem farı uygulama hem de dağıtma konusunda çok başarılı ve tavsiye edebileceğim bir fırça.

audrey dedi ki...

too faced paleti ben de arıyorum da bulamadım henüz uygun fiyata çok güzel bir palet..

Unknown dedi ki...

audrey, koleksiyon ürünü olduğu için artık bulmak çok zor. Keşke ilk çıktığı dönemde kaçırmasaydın gerçekten çok severek kullandğım güzel bir palet.

Shimizu Zen dedi ki...

Blogumda mimin var , cevaplarsan sevinirim :)sevgıler:)

Unknown dedi ki...

karşılaştırma yazısı isteriiiz çok merak ettim :)

Unknown dedi ki...

ehehe çok yakında geliyor o zaman ;)

mervelil dedi ki...

Fırcalarına bayıldım :) Cok guzel bi post olmuş ..
banada beklerim ....