Perşembe, Ekim 01, 2009

kozmetikte pratik bilgiler-2- :)

Bu başlığı çok seviyorum daha doğrusu kozmetikle ilgili pratik şeyleri öğrenip paylaşmayı seviyorum. elbette yazdıklarımı daha önceden duymuş ve uygulamış olan memnun kalan ya da kalmayan vardır. Bu yazıma yorum bırakarak deneyimlerini bizlerle paylaşabilirler ya da amaaaan simyaser bundan başka yazıcak bişi bulamadın mı yahu diyenler de çıkabilir, benim için fikirleriniz çok önemli olduğundan, her istediğinizi yazabilirsiniz hiç problem değil.

Gelelim asıl anlatılacaklara, bunu nerden ve ne zaman öğrendim hiç bilmiyorum ama ne zamandır aklımdaydı bloğuma yazmak. Çünkü benim gibi uyum meraklılarının beğenceğini düşündüğüm bir fikir. Şöyle ki; önemli bir gece için hazırlanıyorsunuz elbiseniz, ayakkabılarınız, küpeleriniz, hatta elbisenizin rengi ile eşinizin kravatı bile bir uyum içinde :p saatlerce uğraşıp süperde bir göz makyajı yaptınız ama tırnaklarınızın o geceki halinizle alakası bile yok işte böle bir durumda tırnaklarımız ve göz makyajımızı uydurmaya koyuluyoruz. İhtiyacımız olan beyaz renkli bir oje ve göz makyajımızda ağırlıklı olarak kullandığımız farımız. Ben sizlere nasıl yapıldığını göstermek için flormarın 86 numaralı yeşil farı ile golden rose paris 4 numaralı ojeyi kullandım.



öncelikle farı toz haline getirip karışımı yapacağımız kaba koyuyoruz. ben cd kapağının üstünde yaptım ama siz daha derin ve ince bir cisimi karıştırmak için kullanırsanız daha verimli bir sonuç elde edersiniz çünkü kıvamı çok hızlı koyulaşıyor.







üstte görmüş olduğunuz toz farın üzerine beyaz ojeyi döküp karıştırıyoruz. elde ettiğiniz ojenin rengini kattığınız far miktarına göre koyulaştırıp açabilirsiniz. ama rengi tam olarak elde edebilmeniz için bir iki damlada oje inceltici kullanmanızı tavsiye ederim çünkü ne kadar far katarsanız ojenin kıvamı o kadar koyulaşıyor.


işte elde ettiğimiz oje parmaklarda... soldaki parmağımda far oranının biraz daha arttırılmış halini görüyorsunuz dolayısıyla rengi daha bir canlı ama kıvamı daha koyu olduğu için pek iyi süremediğimide görüyorsunuz;)





bu da farla birlikte görünüşü. Ne dersiniz, beğendiniz mi bu yöntemi? :)

11 yorum:

cingifilli dedi ki...

kırk yıl düşünsem aklıma gelmez:))))
supermişşş.

Güz Çiğdemi dedi ki...

bencede süper, nadiren oje kullanan ve sürdümüde çeşit çeşit renk kullanmak isteyen bana göre oldukça hesaplı olabilir.:)

Pebbles dedi ki...

Ay süpermiş denemem lazım :))

modamakyajveben dedi ki...

begendim.hatta bayıldım:)

Unknown dedi ki...

beğenmenize sevindim arkadaşlar :))

mughetto dedi ki...

Aaa süpermiş.
İlk defa duydum :)
peki oje inceltici nerden alabiliriz ?

Unknown dedi ki...

mughetto küçük kozmetikçilerde ya da büyük alışveriş marketlerinin kozmetik reyonlarında bulabilirsin oje incelticiyi ama dikkatli olmak lazım çünkü bazıları oje inceltici diye aseton satmaya çalışıyorlar :S çok işe yarıyor gerçekten kıvamı koyulaşan ojelerimin içine 1-2 damlattım mı yeni gibi oluyorlar:)

mughetto dedi ki...

Evde bulundurmakta fayda var gerçekten :)
Bilgi için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

rica ederim tatlım görevimiz ;)

Eylül dedi ki...

Beğenmek ne kelime bayıldım :) Herşeyin uyumlu olması takıntım var zaten kesinlikle denicem :))

xo dedi ki...

inceltici nereden bulabiliriz? henüz görmedim hiç..