Pazartesi, Eylül 21, 2009

Şu rüyanın anlamını bilen varsa beri gelsin, beni bu dertten kurtarsın:(

Çok dertliyim arkadaşlar çok:( bundan 2-3 gün önce tuhaf bir rüya gördüm ve hiç bir kitaptan, korku filminden ya da perili ruhlu hikayeden etkilenmediğim kadar etkilendim. resmen paranoyak oldum her tarafı inceliyorum, günde 50 kez gidip dış kapının dürbününden bakıp geri içeri geliyorum (rüyayı anlattığım kısmı okuyunca daha iyi anlayacaksınız bunun nedenini) ve en önemlisi yalnız kalamıyorum. rüya bizim evimizde geçiyor eşyalarımız felan neredeyse tamamen aynı anlattıklarımı daha iyi anlamanız için bir de şöle küçük bir plan gibi birşey ekliyorum ki evin şeklini benimseyin.


---dış kapı-------aralık----
__salon____________MUTFAK''''balkon


Aralık diye yazdığım kısım yukarı doğru uzanan 1 metrekarelik bir alan bu aralığın sağ tarafında annemlerin yatak odası sol tarafında ise minik bir banyo var. salon yazdığım kısım aslında salonun giriş kısmı, alta doğru uzuyan bir salon. dış kapıdan içeri girdiğinizde sola doğru dönüp koridoru dümdüz gittiğinizde ise önce mutfağa giriyorsunuz ardındanda balkon kapısıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. benim yarım yamalak Türkçemle anlatabildim umarım.

gelelim şimdi rüyaya. Ben evde yalnızım ve kapı çalınıyor açmak için kalkıyorum o sırada pencereye gözüm takılıyor hava kararmaya başlamış. kapıya geliyorum dürbünden kim olduğuna bakıyorum ama adam o kadar uzun ki dürbünden yüzünü göremiyorum sadece üzerinde siyah mont olan upuzun bir adam olduğunu görebiliyorum. kapıyı açmıyorum kimo! diye bir kaç ses sesleniyorum ama çıt yok. Bu sırada dürbünden bakmaya devam ediyorum. adam kenara çekiliyor ve görüyorum ki arkasında kızıl saçlı cüce bir kadın varmış şaşırıyorum ama kadınında yüzünü tam seçemiyorum. o sırada kendinden emin bir erkek sesi 'aç kapıyı' diyor ben 'açmıycam' diyorum. biraz daha dürbünden izliyorum onları giderler birazdan diye düşünüyorum. ama uzun boylu adam gene eski yerini alıyor ve başlıyor dürbüne bişiler sokuşturmaya ben panikliyorum ve hemen telefona koşup 155i arıyorum. Ev telefonumuz görüntülü olmamasına rağmen ben 155teki kadınla görüntülü olarak konuşuyorum ve eve birilerinin girmeye çalıştığını bir ekip yollamalarını rica ettiğimi söyleyip adresi vcriyorum ve kapatıyorum. telefonu kapattıktan sonra evde bir yerlere saklanmayı düşünüyorum ama hiçbir yer bulamıyorum en sonunda aralık diye yazdığım yere girip oraya çömeliyorum ara ara kafamı koridora uzatıp kapıya bakıyorum çünkü adam kapıyı kurcalamaya devam ediyor. Nasıl olsa çelik kapı kıramaz yauw diye avutuyorum kendimi bir taraftanda ayetel kürsi okumaya başlıyorum ama telaştan hep yarıda kesip surenin başına dönüyorum. bu sırada adam kapıda bir delik açıyor elini ordan içeri sokuyor kafamı uzattığımda elinde susturuculu bir tabanca olduğunu görüyorum balkona kaçmayı deniyorum defalarca ama gidemiyorum çünkü silahını tam o tarafa çevirmiş bekliyor ortaya çıkmamı. bu sırada hala kapıyla uğraşıyorlar seslerden anlıyorum ki kalabalıklar nerde kaldı bu polisler diye kızıyorum kendi kendime panikle. en sonunda kapıyı kırıyorlar bir kaç kişi evin içine giriyor. ben olduğum yerde dizlerimin üstüne çöküyorum 'bitti artık' diyorum kendi kendime 'buraya kadarmış'. uzun boylu adam elinde silahla gelip önümde dikeliyor ben kafamı kaldırıp yüzüne bakıyorum ama adam beni farketmiyor kafasını içeri uzatıp aralığa açılan odalara; annemin yatak odasına ve banyoya bakıyor ama ayaklarının ucunda duran beni görmüyor. O sırada diğer adamlar 'evde yok, kaçmış kız' diyorlar. ben kendi kendime söyleniyorum 'bunlar niye beni görmüyor ki? nereye saklandım acaba? nasıl beni görmüyorlar?' diyorum. ve uyanıyorum...
O kadar gerçekçiydiki hala en ufak detayına kadar hatırlıyorum sanki gerçekten yaşamışım gibi. daha öncede tuhaf rüyalar gördüm ama hiç biri bu kadar etkilememişti beni. resmen uykularım kaçıyor. manalar çıkarmaya çalışıyorum ama yok yok yok havanın akşam üzeri olması, dev gibi bir adamın arkasından cüce bir kadını görmem, adımdan daha iyi ezbere bildiğim üstelik hayatımdaki tüm panik anlarımda dilimden dökülen ayetel kürsiyi yarıda kesip okuyamamam, adamların beni görememesi... bunların hepsinin bir anlamı olmalı ama neee??? bi fikri olan beri gelsin.
Çünkü ben hayırlı bir şey olmasına dua etmekten başka bir şey yapamıyorum:(((

6 yorum:

Adsız dedi ki...

cnm bu bir kabus olmuş,son zamanlardaki sıkıntılarından dolayı da olabilir,bir süre daha evde yalnız korkarsın ama yavaş yavaş geçer,ben de eskiden çok garip bir kabus görmüştüm,hala da aklıma gelir ama dediğim gibi kabus bunlar,her rüyanın anlamı yoktur;)

Unknown dedi ki...

gizemel annemde böyle söyledi ama ben hala korkuyorum:( inş çabuk geçer etkisi yoksa gerçekten paranoyak olabilirim.

D dedi ki...

canım öncelikle hayırdır inşallah diyelim. Rüyalar çok kişiseldir yani rüyadaki sembollerin genel geçer anlamları yoktur ama benim yorumum şöyle. Beklediğin ve sonucunu merak ettiğin birşey var. Uzunca vadesi olan bir şeyin sonucuna çok kafanı takmışsın ve beklediğin gibi sonuçlanmamasından çok korkuyorsun. Bu sebeple çok da hevesli davranmak istemiyorsun. Bunu nerden çıkardın dersen dürbünden bakmaya çalışman ve çok uzun bir adam görmen ama onu tam seçememen ve sonra arkasından bir cüce çıkması senin bu yönde endişelerin olduğunu düşündürdü. Ve rüyanın devamında polisi araman ve seni görememleri sonuç her ne olursa olsun çok güçlü bir insan olduğun ve bir şekilde sonuçla yüzleşebileceğin anlamına geliyor düşündüm :) tabi rüya yorumundan pek anlamam

Unknown dedi ki...

fragariac süpersin canım rüya yorumundan anlamam ne demek. heralde hayatımda ilk kez bir rüyam bu kadar mantıklı bir şekilde yorumlanıyor:)) üstelik gerçektende anlattığın gibi bir durum var, hayretler içindeyim doğrusu. çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için artık kafama takıla bütün rüyalarımda soluğu senin yanında alıcam haberin olsun:))

D dedi ki...

canım işine yaramasına sevindim :) rüyalarını yorumlamaya hazırım canım :D

Unknown dedi ki...

:D teşekkür ederim bi tanem senin yorumundan sonra etkisinden kurtuldum rüyanın, artık ikide bir kapıya gidip dürbünden bakmıyorum:)))