Salı, Eylül 08, 2009

ORPHAN (EVDEKİ DÜŞMAN)


Bildiğiniz gibi dünkü güzel haberden sonra bu filme gitmeyi tercih etmiştim Biliyorum şimdi neden son durak 4 dururken buna gittin ki diyenler çıkabilir. Ama açıkçası 3D yi felan boşverdim orphan'ı daha çok merak ettiğim için ona gittim. Filmin yorumları ve ımdb puanıda beni daha da çok heycanlandırdı. Gene de fazla umutlanmadan gitmiştim ama beklediğimden 3 kat daha güzel bir film çıktı. Helede afişteki o küçük kızın oyunculuğuna yeteneğine tek kelimeyle hayran kaldım bu kız 12 yaşındayken böyleyse büyüyünce nasıl bişi olacak acaba. minik oyuncumuzun fotoğrafınıda ekliyeyim.


Film genel olarak güzeldi ama özellikle ilk 15 dk sı ile son 45 dk sını daha da çok beğendim orta kısmı sıkıcı felan sanmayın sakın ama bahsettiğim bölümlerine nazaran daha durağan geçiyor. Son kısmına gelince beni şaşırtmayı başaran, 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek şeyler çıktı ortaya ağzım bir karış açık izledim valla:)


Filmden kısa bir özetde geçmek istiyorum o yüzden filmin devamı hakkında bişiler öğrenmek istemeyenler bu paragrafı okumasın. Film 2 çocuk sahibi bir çiftin 3 çocuklarını daha doğmadan kaybetmelerinin üzüntüsüyle başlıyor. Annenin rahminin alınmasından dolayı tekrar bebek sahibi olamayacaklarını bilmekte ayrı bir üzüntü sebebidir. Bu üzüntülerini biraz olsun hafifletmek için evlat edinme kararı alırlar ve yetimhanede Esther adındaki küçük kıza hayran kalıp onu evlat edinirler. Esther i eve getirip diğer iki çocuklarıyla tanıştırırlar, her şey yolundadır ama bir müddet sonra tuhaf olaylar olmaya başlar. Esther in olduğu yerde hep tuhaf olaylar oluyor, birileri ya ölüyor ya da yaralanıyor. Esther de bir sorun var ama ne? Anne bir şeylerden şüphelenip esther in geçmişini araştırmaya başlıyor ve tuhaf bilgiler elde ediyor. esther in uzun bir süre ruh ve sinir hastalıkları kliniğinde kaldığını aslında küçük bir çocuk değil 33 yaşında bir yetişkin olduğunu ancak hormon bozukluğu nedeniyle fiziksel olarak gelişemeyip küçük bir kız gibi göründüğünü öğreniyor. Ve Esther'in gazabından kurtulmaya çalışıyor.



Kim böle şeker bir kızdan şüphelenebilir ki:)


9 yorum:

kardelen dedi ki...

Bende izledim bu filmi ve bencede çok ilginç bir senaryoydu özelliklede sonu. Hiç tahmin edemeyeceğimiz bir sondu ve klişileşmiş senaryalordan uzak güzel bir korku filmi bence...

Unknown dedi ki...

bende cok merak ediyorum bu filmi. yagmurlu havayı fırsat bilip sinemaya gitmeli ve bu filmi izlemeli :)

cingifilli dedi ki...

bende kararsız kaldım geçen hafta sondurak4e gittim.ama iyiki gitmemişsin.evde izlesende olur.çok bişey bulamadım ben.
amaa en kısa zamanda bu filmede gideyim.teşekkürler canım

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

zaten merak ediyordum filmi şimdi merakım 5 katına çıktı :P yorumların için sağol simyasercim, en kısa zamanda izlicem ben de ;)

Unknown dedi ki...

leydielif evet alışılmış senaryolardan uzak gerçekten.

hellokitty aklımı çeldin şimdi canım, yağmurlu hava ve sinema ıım süper fikir:)

cingifilli demek sende beğenmedin son durak 4ü. artık merak ediyorum bu filmi ama sadece neden hiç kimse beğenmemişki diye:D

marjom rica ederim canım iyi seyirler:))

D dedi ki...

ben de dün akşam izledim simyaserciğim. Yorumlarımı bilahare yapacağım :)bu arada okumadıysan imdb den esther karaketerinin biyografisini okumanı tavsiye ederim

Unknown dedi ki...

fragariac, canımcım merakla beklicem yorumlarını. sen söyleyince hemen okudum demek her şeyin başlangıcı babasıymış vaay be.

karamelim dedi ki...

filmi izledim Estherın sakladığı sır öyle böyle değildi güzeldi valla

Adsız dedi ki...

Kizin hastaliginin adi neydi cok merak ettim