Salı, Eylül 24, 2013

Alışveriş (: Clinique, Mac, Sephora

Herkese merhaba :)
Bir kaç gündür ufak tefek şeyler aldım. 
Bir kısmı ihtiyaç, bir kısmı allık çılgınlığımın depreşmesinin neticesi. 


Clinique'in online alışveriş sitesinden çook beğendiğim Chubby Stick İntense'lerin Curviest Caramel rengini aldım. Bu seriye bayılıyorum. Hatırlarsanız şu yazımda başka bir rengiyle ilgili yorumlarımı paylaşmıştım. 
Bir süredir nemlendirici arayışındaydım, bu yüzden Dramatically Different nemlendiricilerin yenilenen versiyonunu denemek istedim. Fotoğraftaki diğer ürünler hediye olarak gönderilen deneme boyu ürünler.


Kendimi Mac'e atarak allık açlığımı anca durdurabildim. Pişman değilim hepsini ayrı ayrı çok sevdim. Seçtiğim renkler; Breath of plum, Peaches, Fleur Power ve Sunbasque. 


Sephora'nın 43 ve 45 numaralı bu iki fırçasında ne zamandır gözüm vardı. Eskiyi getir, yeniyi %30 indirimle götür kampanyasından yararlanarak oldukça uygun bir fiyata almış oldum.
Nars Soulshine allık ise koleksiyon ilk çıktığında hiç dikkatimi çekmemişti. Pınar'ın allıkla ilgili bu güzel yazısını okuyunca almaya karar verdim, iyi ki almışım.

Benim alışverişimde böyleydi.
Sevgiyle kalın :)

Çarşamba, Eylül 18, 2013

Çekiliş Haberi


Beauty Gore the Ladylicious öyle bir çekiliş planlamış ki gözlerin yuvalarından oynamaması mümkün değil.
Katılmak isterseniz TIK TIK
Sevgiyle kalın.

Nars Torrid Allık


Torrid, almadan önce çok kararsız kaldığım bir allıktı. 
Yakışır mı, yakışmaz mı? Alsam mı, almasam mı? diye düşünürken elimde bir poşetle Sephora'dan çıktığımı hatırlıyorum.
Kullanırkende aynı kararsızlığı yaşıyorum. Bazen çok yakıştırıyorum kendime, gün içinde defalarca kez aynaya bakıyorum. Gözlerim yanaklarıma odaklanmış bir şekilde buluyorum kendimi çoğu zaman. Bazende duruşunu hiç beğenmeyip üzerine pudra sürerek hafifletmeye çalışıyorum. 


Benim kararsızlığıma bakmayın, aslında şahane bir allık. 
Altın ışıltılı mercan tonunda. Işıltıların boyutu Orgasm'daki ile aynı. 
Rengini çok iyi veriyor. Yüzümüzde tüp patlamış görüntüsünden kaçınmak için dikkatli kullanmakta fayda var.
Kalıcılığı her zaman ki gibi muazzam.


Farklı ışıklar altında benim cildimdeki görünüşü aşağıdaki gibi.




Yukarıdaki fotoğrafta ışıltılarının cilde nasıl bir güzellik kattığını görebiliyorsunuz.


Eğer rengini beğendiyseniz ve almak gibi bir düşünceniz varsa mağazada bir kaç kez denemeden almayın derim.
Ürünün miktarı 4.8 gram, Türkiye fiyatı 78 tl.

Diğer Nars allıklarla ilgili yorumlarımı okumak isterseniz. ŞURADAN ve ŞURADAN buyrun.
Bu ayın sonunda sonuçlanıcak olan çekilişime katılmak isterseniz TIK TIK 

Pazartesi, Eylül 16, 2013

Alışveriş..

Bugün fazlasıyla yorucu bir gündü. 
Yine de kozmetik mağazalarına girmeden edemedim.
Bloğumla fazla ilgilenemedim ama telafisi yarın ;)


Rengarenk ojelerin içinde kayboldum. Aklımda bir kaç renk daha kaldı, onlarıda bir sonraki gidişimde toplarım artık.


Sünger bob

Sevgiyle kalın

Pazar, Eylül 15, 2013

The Balm Meet Matt(e) Nude Far Paleti


The Balm'ın diğer far paletlerine olan hayranlığım bu paleti satın almama neden oldu, ancak onlar kadar sevemedim bu paleti. Elimde hiç farım olmasaydı muhtemelen her gün kullanacağım bir palet olurdu, farların yapısı yine güzel, kalıcılıkları yine şahane ama paletteki bir çok renk neredeyse aynı. Gözüme uyguladığımda aralarındaki fark ayırt edilmiyor bile. Bu yüzden biraz gereksiz bir palet gibi geliyor bana. 



Matt Garcia - Matt Rosen 
Matt Abdul - Matt Hung - Matt Johnson
birbirlerine gerçekten çok yakın renkler. 
Halbuki ara ton olarak palete eklenebilecek bir çok renk seçeneği bulunabilirdi. 
Swatchlar aşağıdaki gibi.




Çok hayran olduğum bir palet olmadı malesef ama hiç kullanamam elden çıkarayım diyebileceğim bir palette değil. İçerisinde sevdiğim renklerde oldu, matt abdul ve matt singh gibi. 

Palet boyut olarak The Balm'ın diğer farlarından çok daha büyük, fiyatı 75 tl. Zannediyorum şuan The Balm standındaki en pahalı ürün. Önümüzdeki günlerde mutlaka indirime girecektir. Satın almak istiyorsanız takip edin derim. 
Sevgiyle kalın.

Günün Ojesi: Flormar Black Dot BD02

Değişiklik güzeldir ama yakıştığında.


Flormar'ın bu yeni serisini raflarda gördüğümde çok beğenmiştim. Farklı ve güzel duracağını düşünerek almıştım ama şuan benim ellerime ve tarzıma hiç yakışmadığını düşünmekteyim.
Bu rengi özellikle beyaz ellere yakıştırıyorum, malumunuz ben esmerim.


Ojenin yapısınıda beğendiğim pek söylenemez. Sürerken dalgalanma yapabiliyor, tırnağı tamamen örtmesi için kalınca bir katman şeklinde sürmek gerekiyor.
İçerisindeki büyük altıgen parçalar fazlasıyla çirkin görünüyor (bence). Sadece minik siyah noktacıkların olmasını tercih ederdim.



Her ne kadar beğenmemiş olsamda, Flormar'ın yeniliklerini heyecanla takip ediyor ve destekliyorum.
Diğer renk seçeneklerinide ŞURADAN görüp satın alabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.

Cumartesi, Eylül 14, 2013

Okula Dönüş-1- Uygun Fiyatlı Ürün Tavsiyeleri

Bu yazı aslında geçtiğimiz Pazartesi yayınlanacaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. 
Gecikme için özür dileyerek yazıya geçiyorum.

Önceden takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, 3 ay önce mezun oldum ben. 
Hala öğrenci ruh halini üzerimden atabilmiş değilim :) 
Bu yüzden, geçte olsa böyle bir yazı hazırlamanın yerinde olduğunu düşündüm.

Bugün bahsedeceğim ürünlerin hepsi benim günlük hayatımda severek kullandığım, uygun fiyatlarıyla öğrenci bütçesini sarmayacak ve kolaylıkla her şehirde bulunabilecek ürünler.
Lise döneminde makyaj yapılmasını doğru bulmadığım için bu yazımdaki tüm tavsiyelerin üniversite öğrencilerine yönelik olduğunuda özellikle belirtmek isterim.

 

Bence bu senenin kurtarıcı ürünü The Balm'ın Balm Jovi paleti. Gözünüz kapalı alın, asla pişman olmazsınız. Hem doğal, günlük makyajlar için hem de gece makyajları için kullanılabilecek muhteşem bir palet. Önümüzdeki bayramda Gratis büyük ihtimalle indirim yapıcaktır. Çok daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.
Far olarak diğer bir tavsiyem Flormar'ın 5li far paleti. Yazısı ŞURADA. Ben okula giderken çoğunlukla bu tarz kahve-krem tonlarında far kullanırdım. Eğer sizinde tercihiniz benim gibiyse ve özellikle mat farlardan hoşlanıyorsanız bu paleti edinebilirsiniz. 


Biraz daha ışıltılı göz makyajları için Maybelline Color Tattoo Farlar'ı önerebilirim. Hem mat farların altına baz olarak hem de tek başlarına kullanarak istediğiniz ışıltılı görünümü elde edebilirsiniz. 
Ten makyajı için Flormar Matte Effect BB Cream'i ve Maybelline Affinitone fondöten'ini seçtim. Her ikiside hafif kapatıcılık sağlayan ama kat kat sürümle örtücülüğü arttırılabilecek ürünler. Yazıları için TIK ve TIK


Kapatıcı için yine iki seçimim var. Eğer krem formundaki kapatıcılardan hoşlanıyorsanız Flormar Full Covarege Concealer (yazısı için tık) güzel bir seçim olabilir. Likit yapıdaki Maybelline Affinitone Concealerda (yazısı için tık) güzel bir alternatif.
Maybelline markasının en sevdiğim ürünleri hiç şüphesiz mascaraları. Şimdiye kadar deneyipte keşke almasaymışım dediğim hiç bir rimeli olmadı. Uygun fiyatlı, başarılı ürünler. Önemli olan biraz araştırıp kendi kirpik tipinize uygun olanı seçmekte. Benim favorilerim Define a Lash (TIK) ve Volume Express One by one (TIK)


Maybelline'in mascaralarını ne kadar seviyorsam Rimmel markasının allıklarınıda o denli seviyorum. 
Yukarıdaki 3 lü alıklarından Winter Glow rengi. Yazısı ŞURADA


Bir çoğumuzun olmazsa olmazı, eyeliner ve kalemler. 
Avon Glimmerstick Asansörlü göz kalemlerini her daim çok severek kullanmışımdır. Kolay sürülmeleri ve açma derdi olmaması pratik uygulamaya olanak sağlıyor. 
Eyeliner olarak ise The Balm Schwing şu sıralar favorilerimden birisi. Yine bayram indiriminde 13 lira gibi uygun bir fiyata temin edebilirsiniz.


Rimmel Kate Moss rujlar, uygun fiyatlı ve gerçekten güzel ürünler. Seride birbirinden güzel pembeler, kırmızılar, nudelar var. Mutlaka kendiniz için bir ton bulabilirsiniz. Tavsiyem, eğer bu seriyi daha önce denemediyseniz almadan önce mutlaka testerı koklayın :)
Rujdan ziyade dudakları nemlendiren ve bu sırada birazda renklendiren bir ürün istiyorsanız Oriflame Very me Lipmania Rujlar tam size göre.


Fırça ihtiyacınız mutlaka olacaktır. Bunun için tavsiyem Avon, The Balm, Eco Tools ve Flormar fırçalarından kendi ihtiyacınıza yönelik olanları seçmeniz. Avon'un pudra ve allık fırçası 5 yıldır en sık kullandığım fırçalar içerisinde, hala çok menunum.


Benim önerilerim şimdilik bu kadar, unuttuğum ürünler varsa hatırlatmanız beni mutlu eder :)
Sevgiyle kalın.

Cuma, Eylül 13, 2013

Pastelshop Alışverişi


Ve sonunda Pastel'in online alışveriş sitesi açıldı. TIK
Artık beğendiğim ojeleri Watsons, Gratis, Rossmann şubelerini tek tek dolaşmadan satın alabileceğim için çok mutluyum.
Açılışa özel tüm ürünlerde %25 indirim ve 40 tl üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo imkanından yararlanarak ilk alışverişimi yaptım bile. Hemen istediğim renkteki ojeleri attım sepetime. Yaz favorilerimde bahsettiğim Magic Gloss'tan yedekledim ve birde 5li far paletlerinden 9 numaralıyı aldım.



Siteyle ilgili bir kaç eleştirim olucak tabi ki. 
İlk olarak siparişinizi onayladıktan sonra size ne mail yoluyla ne bilgilendirme mesajıyla faturanız gönderilmiyor. Seçtiğiniz ürünler hala sepetinizde görünmeye devam ediyor. Bu yüzden siparişiniz onaylanmadı zannedip 3-4 kez aynı ürünleri satın alabiliyorsunuz. ( Evet ben öyle yapmışım :) Allah'tan bu durumu site yöneticileri fark edip 1 defadan fazla yapılan siparişleri iptal ediyor.
Ürünleriniz kargoya verildikten sonra Sipariş takip numaranızda size bildirilmiyor. Sipariş takibi için yönlendirilen sayfa hata veriyor. Bu durumda size sadece beklemek düşüyor. 
Site daha çok yeni olduğu için bu tür aksalıkların olması çok normal tabi ki de.

Bununla birlikte, alışverişim sırasında karşılaştığım sorunları, hem mail yoluyla hem telefonla arayarak kendilerine bildirdiğimde bana yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yaptılar, inanılmaz ilgililerdi. 
Eminim ki bu ufak tefek sorunları kısa zamanda halledip müşteri memnuniyeti sağlayacaklardır.

Benim alışveriş deneyimim böyleydi.
Siz neler aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?
Pastel'in bu yeniliğine benim gibi sevinenler var mıdır acaba

Sevgiyle kalın.

Perşembe, Eylül 12, 2013

Benefit Hello Flawless Oxygen Wow Fondöten


Benefit'in sitesine baktığımızda en çok satanlar listesinde 5. sırada yer alan Hello Flawless Oxygen Wow likit fondöten, bu ününü fazlasıyla hak ediyor.
Tamamen yağsız olması, 25 güneş koruma faktörü içermesi, ciltte olabildiğince doğal durması ve sağlıklı-aydınlık bir görünüm vermesiyle gerçekten kusursuz bir fondöten.
Ambalajı oldukça kullanışlı ve hafif, ürünü kullandıkça yukarı doğru çıkan bir mekanizması var. Böylece fondötenin ne kadarını kullandığınızı rahatlıkla görebiliyorsunuz.


Toplamda 9 renk seçeneği bulunuyor
Benim rengim ''honey-ı'm so money'' 
Şu sıralar fazlasıyla bronzlaştığım için bu renk bile bana açık geliyor.
Fondöteni kullanabilmek için rengimin açılmasını iple çekiyorum. 
Zaten yapı olarakta sonbahar ve kışın kullanıma daha uygun bir ürün bence.


Cildime tamamen yedirdiğimde elde ettiğim görüntü aşağıdaki gibi.


Oldukça ince yapılı bir fondöten. Kapatıcılığı orta seviyede.
Bir çok nemlendirici kremden çok daha iyi nemlendiriyor cildi. Bu açıdan özellikle kuru ciltlilere tavsiye ederim. Ben yağlı ciltli olmama rağmen fazlasıyla beğendim.

Ürünün miktarı 30 ml, fiyatı 108 lira diye hatırlıyorum.
Türkiye'de Sephora mağazalarında deneyip satın alabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.

Günün Ojesi: Pastel 61 & Essence 112 Time for Romance


Bu ikiliye bayıldım!
Pastel'in 61 numaralı pembe ojesini zaten uzun zamandır kullanıyordum. 
Bu kez biraz ışıltı katmak istedim.



Bu tarz simli pullu ojeleri 1-2 parmağımda kullanırdım genelde. Diğer türlü çok abartmışım gibi gelirdi gözüme. Essence'in Time For Romance isimli ojesini o kadar çok beğendim ki yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz manikür, aşağıdaki hale dönüşü verdi birden. 



Umarım sizlerde beğenmişsinizdir.
Sevgiyle kalın.

Çarşamba, Eylül 11, 2013

Nars Deep Throat Allık


Orgasm ve Super Orgasm bir kenara dursun, benim favori altın ışıltılı pembe allığım Deep Throat'dır.
Zaten Super Orgasm'ı devasa boyuttaki altın ışıltılarından dolayı hiç bir zaman kabul edemedim, Orgasm ise tenimde renkten ziyade ışıltı veren bir ürün olduğu için bana göre değildi. Tam Nars'ta bana göre bir pembe allık yok heralde diye düşünürken bu allıkla tanıştım.


Hem ışıltı yoğunluğuyla hem de pembesinin tonuyla beni kendine hayran bırakan bir allık bu.
En sevdiğim yanı, sürdüğüm anda yüzüme masum bir ifade vermesi. 


Kacılık ve pigmentasyon konusunda artık yorum bile yapmıyorum. Zira her iki açıdan da Nars allıklar favorim.


Ürünün miktarı 4.8 gram ve Türkiye fiyatı 78 tl
Sevgiyle kalın.

Salı, Eylül 10, 2013

Kozmetik, Bakım, Güzellik ve Formda Kalma Mimi

Bloğunu severek takip ettiğim Shimizu Zen beni mimlemiş :)
Bakalım bu mimde neler varmış.

  • Ne zamandan beri yazıyorsun?
Yanılmıyorsam, Haziran 2009'dan beri 

  • Kilo problemi yaşadığınız dönemler oldu mu?
Evet çok fazla :) Bundan 5 yıl kadar önce, üniversite sınavına hazırlık stressiyle 104 kiloya ulaşmıştım. Sınavdan çıktığım andan itibaren diyete başlayarak 60-62 kiloya kadar düşüp hedefime ulaştım. Uzuunn bir süre bu kiloyu korudum ancak şu sıralar 70-72 arasında seyir halindeyim ve evet yine diyetteyim. Bu arada sorulucak biliyorum o yüzden yazıyorum, boyum 1.70

  • Formda kalmak için ne gibi yöntemler uyguluyorsun?
Bol su içmeye, hiç bir konuda stress yapmamaya, gün içinde mümkün olduğunca yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Birazda çenemi tutup abur cubur yememeye gayret etsem çok iyi olacak :)

  • Güzelliğinizle ilgili uyguladığınız bakım kürleri var mı?
Hepimizin bildiği tatlı badem yağı, susam yağı, ceviz yağı, hint yağı karışımıyla 2 haftada bir kez saçıma maske yapıyorum. Bunun dışında yaptığım özel bir şey yok. Yüzüm ve saçım için uyguladığım hazır maskeler dışında.

  • Vazgeçemeyeceğiniz kozmetik ürünleri ?
Bu liste uzar gider ama kısaca yazmam gerekirse; Benefit They're real rimel, Pastel Magic gloss, Mac ve Nars allıkları, Oriflame Dancing Lady parfüm.

Bu güzel mim için sevgili Shimizu Zen'e teşekkür ediyor ve bende yazımı okuyan, soruları beğenip, bende yapmak isterim diyen bloggerlara gönderiyorum.
Sevgiyle kalın.

Pazartesi, Eylül 09, 2013

Günün Ojesi: Pastel - 91

Bugün tırnaklarım böyleydi.



Sonbaharda sıklıkla kullanacağım ojelerden biri.

Sevdim!



Sizin sonbaharda kullanmayı planladığınız ojeler hangileri?
Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Sevgiyle kalın